2
دانشجوی دوره دکتری حقوق بینالملل داتشگاه شهید بهشتی
چکیده
حقوق بینالملل، دانشی است که از سوی رویکردهای گوناگون نقد شده، و نقش آن در تثبیت نابرابری و سلسلهمراتب حاکم بر جهان مورد تأکید و بررسی قرار گرفته است. «رویکرد جهان سوم به حقوق بینالملل» در موضع انتقادی خود به این نظام، بر مصائب تاریخی محرومان و فرودستان جهان متمرکز است، و انگشت اتهام را به خود حقوق بینالملل بعنوان یکی از عوامل مهم در تثبیت این فرودستی، نشانه گرفته و آن را نقطه عزیمت خود قرار داده است. این رویکرد انتقادی، نظام بینالملل حقوق بشر را نیز، برغم ظاهر فریبنده آن، از نقدهای خود مصون نگذاشته است و بر کارکرد آن در مشروعسازی فرایندی که منجر به تداوم و نیز استحکام این نابرابری میشود، تأکید میکند. در این مقاله، با روش توصیفی، تحلیلی، پس از واکاوی نقدهای اصلی این رویکرد به حقوق بینالملل، به بررسی ماهیت و اهداف آن، و نیز نقد این رویکرد به حقوق بشر پرداخته خواهد شد.
رمضانی قوامآبادی, محمد حسین, فاتح, امید. (1399). رویکرد انتقادی جهان سوم به حقوق بینالملل، با تاکید بر نقد حقوق بشر. فصلنامه سیاست خارجی, 34(4), 5-26.
MLA
محمد حسین رمضانی قوامآبادی; امید فاتح. "رویکرد انتقادی جهان سوم به حقوق بینالملل، با تاکید بر نقد حقوق بشر". فصلنامه سیاست خارجی, 34, 4, 1399, 5-26.
HARVARD
رمضانی قوامآبادی, محمد حسین, فاتح, امید. (1399). 'رویکرد انتقادی جهان سوم به حقوق بینالملل، با تاکید بر نقد حقوق بشر', فصلنامه سیاست خارجی, 34(4), pp. 5-26.
VANCOUVER
رمضانی قوامآبادی, محمد حسین, فاتح, امید. رویکرد انتقادی جهان سوم به حقوق بینالملل، با تاکید بر نقد حقوق بشر. فصلنامه سیاست خارجی, 1399; 34(4): 5-26.