وقوع تحولات موسوم به بهار عربی (بیداری اسلامی) در خاورمیانه و سرایت این تحولات به یمن منجر به سقوط علی عبدالله صالح و درنهایت قدرتیابی گروه شیعی حوثیها در این کشور شد. عربستان که این تحولات را مخالف منافع ملی و امنیت منطقهای خود میدانست، با لشکرکشی نظامی به یمن به مقابله با این امر پرداخت. از نگاه عربستان تحولات یمن، جنگ با قدرت و نفوذ ایران در شبهجزیره عربستان و در کنار مرزهای جنوبیاش و تلاش برای از بین بردن متحدان ایران است. هرچند ایران فرستادن کمکهای نظامی به یمن را تکذیب کرده و همواره به حمایت سیاسی و دیپلماتیک از این گروه اکتفا نموده است، اما تحولات یمن فرصتی را برای باز کردن جای پایی در شبهجزیره عربستان و افزایش قدرت و نفوذ ایران در این منطقه فراهم آورد. این مقاله در پاسخ به این پرسش که «ماهیت رقابتهای ایران و عربستان در یمن چگونه ارزیابی میشود؟» بر این نظر است که «در کنار اختلافهای ایدئولوژیک (شیعهـسنی)، رقابتهای استراتژیک این دو کشور در یمن (و بهطورکلی خلیج فارس) و درک تهدید از طرف مقابل، به اقدامات این دو کشور در یمن شکل داده است.
آل سید غفور, سید محسن, کاظمی, احسان, موسوی دهموردی, سید محمد. (1394). تبیین رقابت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در یمن. فصلنامه سیاست خارجی, 29(2), 145-167.
MLA
سید محسن آل سید غفور; احسان کاظمی; سید محمد موسوی دهموردی. "تبیین رقابت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در یمن". فصلنامه سیاست خارجی, 29, 2, 1394, 145-167.
HARVARD
آل سید غفور, سید محسن, کاظمی, احسان, موسوی دهموردی, سید محمد. (1394). 'تبیین رقابت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در یمن', فصلنامه سیاست خارجی, 29(2), pp. 145-167.
VANCOUVER
آل سید غفور, سید محسن, کاظمی, احسان, موسوی دهموردی, سید محمد. تبیین رقابت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در یمن. فصلنامه سیاست خارجی, 1394; 29(2): 145-167.